wedstrijd

Wedstrijden zijn er al een hele tijd niet meer geweest. Om dit te compenseren organiseerden we als club interne wedstrijden en namen we tussen 13 februari en 11 april tijdens onze trainingen deel aan de DigiCup van de Vlaamse Zwemfederatie.

Al onze competitie-groepen, onze pre-competitie, maar ook de zwemacademie groepen ZA1 tot ZA 4 deden hieraan mee. In totaal 110 zwemmers! De zwemmers werden ingedeeld in 2 categorieën: 6 tot 10 jaar en 11 jaar en ouder. De tweede categorie werd dan nog eens opgedeeld in 11-12, 13-14, 15-16, 17-18 en 19 jaar en ouder.

We waren niet de enige Vlaamse club, want maar liefst 64 clubs en 2839 zwemmers namen deel. Er werd een eindklassement opgesteld en DBT behaalde hierin een geweldige 7de plaats!

Er werd door onze zwemmers fantastisch gezwommen.

Het volledige eindklassement per club is terug te vinden op https://www.zwemfed.be/eindklassement-digicup

En nog meer goed nieuws... ja zeker, wij presenteren ism de Vlaamse Zwemfederatie de DigiCup: the Sequel, die zal doorgaan tot maandag 24 mei. De focus ligt deze keer op de uitvoering i.p.v. de snelheid. Dus ja we gaan tijdens onze trainingen eens op plankjes zitten, watertrappelen of met een bal zwemmen.